FORMU DOLDURUN BİZ SİZİ ARAYALIM
Formu doldurduktan sonra en az 24 saat içinde size geri dönüş sağlanacaktır.

Haberler

Basında Biz

İmam hatip liselerinde öğrenim gören öğrenciler arasında 11 dilde gerçekleştirilen "8. Türkiye Münazaraları" finali, İstanbul'da gerçekleşti. Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Pendik Şehit Adil Büyükcengiz Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleştirilen programa, Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği de destek verdi.


Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün himayesinde, Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği iş birliğiyle, Pendik Şehit Adil Büyükcengiz Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen "8. Türkiye Münazaraları" programı, ödül töreniyle sona erdi.


2 gün devam eden ve 11 dilde gerçekleştirilen münazaralarda, hazırlık dil sınıfı programı uygulayan Anadolu imam hatip lisesi öğrencileri; Arapça, İngilizce, İspanyolca, Almanca, Fransızca, Farsça, Çince, Japonca, İtalyanca ve Rusça, Uluslararası Anadolu İmam Hatip Liseleri'nde öğrenim gören öğrenciler ise Türkçe dilinde yarıştı.


Çeyrek finallerin çevrim içi ortamda gerçekleştirildiği münazaralarda; 18 Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi Türkçe, 18 okul Arapça, 73 okul İngilizce, 2 okul İspanyolca, 3 okul Almanca, 2 okul Farsça, 2 okul Fransızca katılım gösterdi. Çince, Japonca, İtalyanca ve Rusça dillerinden ise birer okul yarışmalarda yer aldı.


Programın ödül töreninde konuşan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Celile Eren Ökten, farklı dilde düşünebilen, kendini özgürce açık bir şekilde ifade edebilen gençleri görmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

 

Gençlerin başarısının, sadece bireysel çabalarla değil, aynı zamanda ortak bir eğitimin eseri olduğunu belirten Ökten, "Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüz tarafından bu kıymetli çalışma sayesinde öğrencilerimiz dil becerilerinin yanı sıra eleştirel düşünme, ikna edebilme ve medeni tartışma kültürü gibi hayatın her alanında ihtiyaç duyacakları donanımları kazanmaktadır. 11 farklı dilde gerçekleştirilen münazaralar medeniyetimizin çok kültürlü kapsayıcılığı açısından da önem taşımaktadır. Bu yıl münazara platformlarında ele alınan konular öğrencilerimizin güncel meselelere duyarlılıklarını, düşünsel derinliklerini ve toplumsal sorumluluk bilincini etkileyecek bir biçimdedir." dedi. (İLKHA)


Kaynak: https://ilkha.com/egitim/8-turkiye-munazaralari-yarismasinda-oduller-sahiplerini-buldu-462131

BİZ SİZİ ARAYALIM
S: Eğitimlerinizin sonunda sertifika veriyor musu...