FORMU DOLDURUN BİZ SİZİ ARAYALIM
FILL IN THE FORM, WE'LL CALL YOU
Formu doldurduktan sonra en az 24 saat içinde size geri dönüş sağlanacaktır. Return will be provided within 24 hours.
  • NC 1
  • Genel Arapça
  • İng Kampanya
  • Ürdün
  • Arapça Ekim
  • ing yeni üst
  • Arapça mütercim
  • Bayanlara özel ileri
  • özel ders
  • alteust

Haberler

Basında Biz

Merkezi Birleşik Arap Emirlikleri'nde bulunan, “el-Lisanu'l-Umm” adlı Arapça eğitim kurumunun, uzun yıllar üzerinde çalışarak hazırlamış olduğu “Silsiletu'l-Lisan” isimli Arapça öğretim seti artık Türkiye'de. (29 Mart 2013 - Haber7.com)

 

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (FSMVÜ) Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Hikmet Özdemir, üniversite bünyesindeki beş merkezden birinin Arapça öğretimi için kurulduğunu belirterek, ''Bizim çektiğimiz sıkıntıyı gençler çekmesin. Arapçayı hem en güzel şekilde konuşsun hem de okudukları kitapları en iyi şekilde anlasınlar'' dedi.

Merkezi Birleşik Arap Emirlikleri'nde bulunan 'The Mother Tongue' Arapça Dil EğitimMerkezi, FSMVÜ ve Akdem İstanbul'un çalışmalarıyla hazırlanan ve Arapça eğitiminde yeni bir dönem olarak ifade edilen ''Silsiletü'l Lisan'' Arapça dil serisi kitapları tanıtıldı.

FSMVÜ Topkapı Yerleşkesi'nde düzenlenen etkinliğe çeşitli üniversitelerden akademisyenler, öğretim görevlileri, dil eğitim merkezi öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Tanıtım etkinliğinin açılışında konuşan Prof. Özdemir, Arapça'ya başta Kur'an'ın dili olduğu için önem verdiklerini belirterek, kendisinin de medrese eğitimi aldığını buna rağmen Arapça konuşmakta zorluk çektiğini kaydetti.

Özdemir, Arapçanın Türkiye'de de iyi bir şekilde öğretilmesi gerektiğini söyledi.

''Türkler iyi biliyor ama konuşamıyor''

FSMVÜ İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Turan Arslan ise Türkiye'deki Arapça öğretim metodunun yurt dışında da uygulandığını vurgulayarak, Türkiye'deki öğrencilerin dil bilgisi kurallarını çok iyi bilmelerine rağmen konuşamadıklarına dikkati çekti.

Tunus, Mısır, İngiltere ve Malezya'da yaptığı incelemelerde, bu ülkelerde de Türkiye'deki gibi gramer eğitimi verildiğini ancak başarılı olunduğunu tespit ettiğini belirten Arslan, şunları söyledi:

''Arapçayı, İslami ilimlerin bir vasıtası olarak görüyor ve okutuyoruz. Eğitime, Arap ülkelerinden gelen hocaların yanı sıra yurt dışında akademik çalışma yapan akademisyenleri de dahil ettik. Mekke Ümmü'l Kur'a Üniversitesi'nden talepte bulunduk ve 2 akademisyeni burada görevlendirdiler. Ayrıca İstanbul'da okuyan öğrenciler yaz tatilinde Mekke'ye giderek hem dillerini geliştirme imkanı buldular hem de Arapça konuşma korkusunu atmış oldular. Bu yıl da aynı şekilde 100 kişiyi Mekke'ye göndereceğiz. Bütün bu faaliyetimizle, Türkiye'de Arapça eğitiminin gelişmesine katkıda bulunmak istiyoruz.''

Konuşmaların ardından çalışmaları yürüten eğitimcilerden Dr. Muhammed Abs, Dr. Mahmud Mısri, Mahmud Nureddin Şaban ve Murad Serdar Şadoğlu, kitap ve interaktif içerikten oluşan ''Silsiletü'l Lisan'' ile ilgili uygulamalı sunumlarını gerçekleştirdi.

Kaynak: AA

Haberin kaynağına ulaşmak için tıklayınız. 

BİZ SİZİ ARAYALIM
S: Özel Akdem Yabancı Dil Eğitim Merkezi nasıl...