FORMU DOLDURUN BİZ SİZİ ARAYALIM
FILL IN THE FORM, WE'LL CALL YOU
Formu doldurduktan sonra en az 24 saat içinde size geri dönüş sağlanacaktır. Return will be provided within 24 hours.
  • NC 1
  • Genel Arapça
  • İng Kampanya
  • Ürdün
  • Arapça Ekim
  • ing yeni üst
  • Arapça mütercim
  • Bayanlara özel ileri
  • özel ders
  • alteust

Haberler

Haberler

Türkiye’de Arapça eğitim setleri, kaynak eserler ve özgün akademik çalışmalarla ilgili nitelikli yayınları bünyesinde barındıran, yayın yelpazesi günden güne genişleyen ve Türkiye genelinde seçkin bir okuyucu kitlesi tarafından yakinen takip edilen AKDEM Yayınları, “Türkiye Basın Yayın Meslek Birliğinde” yerini aldı…

 

Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği (TBYM) 5. Olağan Genel Kurulu 11 Mart 2015 Çarşamba günü saat 13:00’te Armada Otelde gerçekleştirildi. AKDEM Yayınlarını temsilen kuruluşumuzun genel müdürü ve AKDEM Yayınları yönetim kurulu üyesi Dr.Muhammed AĞIRAKÇA da toplantıya iştirak etti.
 

Genel Kurul açılış konuşmasını Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği Başkanı Muharrem Kaşıtoğlu yaptı. Kaşıtoğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

“Birliğimizin programlarından istifade etmek için bugün hem yurt içinden hem de yurt dışından birçok kurum ve kuruluş katılım sağlamaktadır. Kurumsal anlamda profesyonelleşen birliğimizin unvanı ve logosu tescilli olup kurumsal sitesi ile sosyal medyası ile dün sadece bizim derdimiz olan konular bugün artık anında paylaşılarak ülkenin dört bir tarafına ulaşmaktadır.”

 

Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği (TBYM) 5. Olağan Genel Kurulu selamlama konuşmalarını takiben TBYM faaliyetlerinin anlatıldığı kısa film gösterimiyle devam etti. Mali raporların sunumunun ardından Denetim Kurulu, Haysiyet Kurulu ve Teknik Bilim Kurulu raporları okundu. 4. Dönem Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu, Genel Kurul Üyeleri tarafından oybirliğiyle ibra edildi.


Genel Kurulda ayrıca şu kararlar alındı:

 

“Birlik Uzlaştırma Gelirlerinin” birliğe gelir irad edilmesine karar verilmesi, konu ile ilgili iş ve işlemlerin Yönetim Kurulu tarafından yapılmasına yetki verilmesine karar verildi.

Fasıllar arası aktarma yetkisi ile muhammen bütçe kabul edildi.

Taşınmaz mal alınması, satılması, kiralanması ya da tahsisi ve bunlar üzerinde ayni haklar tesis  edilmesi için yönetim kuruluna yetki verilmesi kabul edildi.

Meslek Birliği Tüzüğü’nün “Birliğin Adı, Merkezi ve Faaliyet Alanı” ile ilgili 1. maddesindeki “merkezi Cağaloğlu Yokuşu, Saadet Han, No: 42/432 Cağaloğlu İstanbul” ifadesi, “İstanbul” olarak değiştirilmesi; “Basım Yayın Meslek Birliği (BASYAYBİR)” adının “Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği (TBYM)” olarak değiştirilmesi kabul edildi.

Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği İstişare Komisyonu’nun kurulması, komisyonun görev ve yetkilerinin belirlenmesi için yönetim kuruluna yetki verilmesi, heyet üyesi olarak Kenan Yabanigül, İsrafil Kuralay, Mehmet Develioğlu, Ahmet İyioldu, Ebubekir Erdem, Erhan Erken, Hayati Bayrak, Hasan Hüseyin Doğru ve Zekeriya Çelik ve Mümin Çevik’in seçilmesi karara bağlandı.

 

Ülkemizdeki önemli yayınevlerinin bir araya gelerek 2007 yılında kurulan Basın-Yayın Meslek Birliği; kurulduğu günden bu yana yayıncılık faaliyetleriyle ilgilenen üye kuruluşlar arasında mesleki dayanışmayı tesis etmek, sektörün ihtiyaç ve beklentilerine cevap vermek, toplumda telif kültür ve bilincini yaygınlaştırmak, yayıncılık alanında iş ve meslek ahlakını koruyup gözetmek gibi faaliyetleri sürdürüyor.

 

Ülkemizin en büyük Arapça eğitim merkezi AKDEMİSTANBUL bünyesinde kurulan, Arapça dil eğitim setleri ve görsel eğitim materyalleri alanında Türkiye genelinde ses getiren çalışmalara imza atan AKDEM Yayınlarımız da Türkiye Basın Yayın Meslek Birliğine üyeliğini gerçekleştirmişti.

 

Birlik üyesi yayınevlerinin yayıncılıkla ilgili güncel konulara dair görüş ve önerilerini de istişare etme imkanı buldukları toplantıda, Genel Müdürümüz Dr.AĞIRAKÇA, TBYMB “Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Komisyonu” üyeliğine seçildi.

 

TBYM 5. Genel Kurul Toplantısı, tüm yayınevleri için başarılı bir yayın sezonu yaşanması ümidiyle sona erdi.  

 

BİZ SİZİ ARAYALIM
S: Akdem’de Arapça/Türkçe kursları kaç kurd...