FORMU DOLDURUN BİZ SİZİ ARAYALIM
FILL IN THE FORM, WE'LL CALL YOU
Formu doldurduktan sonra en az 24 saat içinde size geri dönüş sağlanacaktır. Return will be provided within 24 hours.
  • NC 1
  • Genel Arapça
  • İng Kampanya
  • Ürdün
  • Arapça Ekim
  • ing yeni üst
  • Arapça mütercim
  • Bayanlara özel ileri
  • özel ders
  • alteust

Haberler

Haberler

Akdemistanbul ve Akademi Lisan Derneği'nin ev sahipliğinde; Arapça Öğretmenleri, Araştırmacı ve Akademisyenlere yönelik olarak düzenlenen "ARAPÇA ÖĞRETİM METOTLARI HİZMET İÇİ EĞİTİM SEMİNERİ", 27-28 Ağustos 2015 tarihlerinde Akdemistanbul Fatih Merkez Binasında gerçekleştirildi.

 

13 farklı ilden 70 öğretmen, araştırmacı ve akademisyenin katılımıyla "Arapça Eğitim Metotları Hizmet içi Eğitim Semineri" 27 Ağustos Perşembe günü saat 09.00'da Akdemistanbul Merkez Bina Konferans-1 Salonunda başladı. Açılış konuşmasını Akdemistanbul Genel Müdürü Dr.Muhammed AĞIRAKÇA'nın gerçekleştirdiği seminer programı, iki gün boyunca alanında uzman isimlerin sunumları ile tamamlandı.

 

Eğitim seminerimize 15 farklı kolej, 25 İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Okulu, Arapça eğitimleri ile ilgilenen çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları, Arapça eğitimleri sunan meslek edindirme kursları, yabancı dil kursları ve Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı kurumlar bünyesinde görevli Arapça öğretmenleri katılımda bulundular. Toplamda 13 farklı ilden 70 öğretmenin katılımı ile başlayan seminerlerimiz boyunca Arapça öğretim metotlarının farklı boyutları ele alındı.

 

Seminerde ilk olarak Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Ahmed AL-RUHBAN "Silsiletü'l-Lisan Arapça Eğitim Seti'nin Arapça Derslerinde Uygulama İlkeleri" başlıklı 90 dakikalık bir sunum gerçekleştirdi.

 

Ardı sıra Akdemistanbul Arapça Bölüm Başkanı Serdar ŞADOĞLU Hocamız, "Başlangıç Düzeyinde Arapça Ders Sunum Teknikleri ve Aracı Dilsiz Eğitim Metotları" başlıklı bir sunum yaptı. 

 

İlk günkü seminerlerimizin öğle sonrası oturumlarında Akdemistanbul Genel Müdürümüz Dr.Muhammed AĞIRAKÇA,  "18 Aralık Dünya Arapça Günü ve Yılsonu Etkinlikleri İçin Örnek Etkinlik Çalışmalarının Paylaşımı" konulu sunumunu takdim etti.

 

Perşembe günkü seminerlerin son oturumunda, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Hazırlık Sınıfları Arapça Koordinatörü Kazım AĞCAKAYA Hocamız, "Teallem el-Arabiyye Arapça Eğitim Seti'nin Arapça Derslerinde Uygulama İlkeleri" konusundaki tecrübelerini paylaştılar. Ayrıca Arapça Proje Okulları kapsamındaki Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesinde uygulanmakta olan "Arapça Kısa Film Etkinlikleri", "Arapça Münazara Yarışmaları", "Arapça Alternatif Müzik Yarışmaları" gibi çalışmaları öğrenciler üzerindeki etkilerini açıkladılar. Hemen ardından Akdemistanbul Arapça Eğitmenlerimizden Nuran CESUR YETİM Hocamız, bu oturumun son kısmında "Teallem el-Arabiyye Arapça Eğitim Seti'nin Arapça Derslerinde Uygulama İlkeleri" kapsamında öğrencileri ile birlikte örnek bir ders uygulaması gerçekleştirdi.

 

ARAPÇA ÖĞRETİM METOTLARI HİZMET İÇİ EĞİTİM SEMİNERİNİN 2.gününde yine birbirinden zengin oturumlar gerçekleştirildi. Seminerlerimizin ikinci gününde ilk olarak "Şarkı ve Oyunla Arapça Öğretim Metodu, Teori ve Uygulama" konusu işlendi. Bu konuyu Akdemistanbul'un tecrübeli Arapça eğitmenlerinden Rawiya AL-MUHANNY Hocamız işledi; konunun teorik boyutunu ve pratik uygulama örneklerini farklı açılardan ele aldı.

 

İkinci oturumumuzda ise "Başlangıç Düzeyindeki Arapça Eğitimlerinde Farklı Materyallerin Kullanımı" konusu ele alındı. Konuyu, Şehir Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Abdulkadir BADLAH Hocamız, özgün sunumları eşliğinde takdim etti.

 

Son oturuma gelindiğinde Akdemistanbul Arapça Bölüm Başkanı Murat Serdar ŞADOĞLU Hocamız, "Arapça Sınav Sorularının Hazırlanmasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar ve Eğitim Setlerine Yönelik Hazırlanmış Mevcut Soruların Değerlendirilmesi" konulu sunumunu aktardı. Katılımcılarımızın soruları ile renklenen bu sorun oturum, pratikte yaşanan bilgi ölçme kriterlerinin ele alınması bakımından büyük bir ilgiyle takip edildi. 

 

Sunumların tamamlanmasının ardından Akdemistanbul Eğitim Danışmanı ve Akademi Lisan Derneği Genel Başkanı Prof.Dr.Ahmet AĞIRAKÇA, ülkemizde Arapça eğitimlerinin önemine vurgu yapan kısa bir kapanış konuşması gerçekleştirdi. Ardı sıra program, Prof.AĞIRAKÇA'nın katılımcılarımıza sertifika takdimiyle sona erdi. 

BİZ SİZİ ARAYALIM
S: Akdemistanbul’un markalarının internet adre...