FORMU DOLDURUN BİZ SİZİ ARAYALIM
FILL IN THE FORM, WE'LL CALL YOU
Formu doldurduktan sonra en az 24 saat içinde size geri dönüş sağlanacaktır. Return will be provided within 24 hours.
  • YDS Üst
  • yks üst
  • YDS Nurettin
  • Genel İngilizce
  • ar post
  • ing post
  • Ürdün
  • Arapça Ekim
  • Arapça mütercim
  • Bayanlara özel ileri
  • özel ders
  • alteust

Haberler

Haberler

Akdemistanbul, özgün çalışmaları ve etkinlikleri ile CNR Kitap Fuarındaydı… Arapça yayınlar ve Türkçe akademik eserler alanında görkemli çalışmalara imza atan AKDEM YAYINLARI'nın yanı sıra, bu yıl 6.sı gerçekleştirilecek olan ULUSLARARASI ARAPÇA YARIŞMALARI, CNR Kitap Fuarında yerlerini aldı...

 

23.baskısı itibariyle yayın hayatına Akdem Yayınlarında devam eden “Arapçayı Öğreten Kitap”, fuar boyunca büyük bir ilgi gördü. Kitabın müellifi Prof.Dr.Mehmet MAKSUDOĞLU, 5 Mart Perşembe günü Akdem Yayınlarının misafiri olarak CNR Kitap Fuarında yoğun bir katılımla icra edilen söyleşisini gerçekleştirdi.

 

Arapça ve İslam Tarihi alanlarında özgün eserleri ile bugüne dek farklı nesillerin kütüphanelerini zenginleştiren Prof.Dr.Mehmet MAKSUDOĞLU, “ARAPÇA NASIL ÖĞRENİLİR?” başlıklı söyleşisinde, farklı İmam Hatip Liselerinden kendisini dinlemek üzere gelen öğretmen ve öğrencilere hitap etti.

 

Arapça harflerin, kelimelerin ve cümlelerin öğrenilmesinde, türetilmesinde ve tercümesinde dikkat edilmesi gereken hususları tahtada uygulamalı olarak açıklayan Prof.MAKSUDOĞLU, özellikle eğitimcilerin Arapça öğretimi noktasında dikkat etmeleri gereken püf noktalarına sıklıkla değindi.

 

Konuşmalarına yabancı bir dilin fonetik, semantik ve sentaksına dair bilgilerin öğrenilmesi gerekliliğine değinerek başlayan müellif, Arapça öğrenme sürecindeki Türklerin Arap kökenli misafirlerle karşılaştıklarında yaşadıkları klasik konuşma ve kelime hatırlama sorunlarına dikkat çekti.

 

Anadilimizde bulunmayan harflerin çıkarılması noktasında önemsenmesi gereken hususları uygulamalı olarak gösteren Prof.MAKSUDOĞLU, Osmanlı münevverlerinin kullandıkları Arapça ve Farsça kökenli terkipler sayesinde Arapçayı çok daha kolay öğrenebildiklerini örnek gösterdi.

 

“Dil öğreniminde kafa karışıklığının tedavisi yoktur!” vurgusuyla, başından sonuna kadar dil eğitimlerinin sistematik bir bütünlük arz etmesi gerektiğini ifade eden müellif, Arapça dilinin ancak kendi tabirleri ile öğrenilmesi ve öğretilmesi noktasındaki hassasiyetlerine dikkat çekti.

 

Dil öğretiminde kolay ve akıcı bir öğrenme sürecinin gerçekleştirilebilmesi için alternatif arayışların dile odaklanmayı daha çok sağladığını ifade eden MAKSUDOĞLU, sözlerine şu şekilde açıklık getirdi:

“1969 yılında Arapça Dil Bilgisi kitabım ilk kez basıldı. Bu kitabı hazırlarken, SARF kısmının telif sürecinde “isim” konusunu değil, “fiil” konusunu işleyerek kitabıma başlamayı tercih ettim. Çünkü bir dilin gramer kaidelerini öğretmesi gereken bu kitabın hareketli bir şekilde başlaması gerektiğini düşündüm. Zira hareketli bir başlangıç, aktif bir öğrenme sürecini temin etmektedir.”

 

Ardı sıra harfu'l-cer kullanımında dikkat edilecek hususlara, Kur’an-ı Kerim ayetlerinin tercüme edilmesinde dikkat edilmesi gereken hususlara, Arapça ve Türkçe arasındaki cümle öğelerinin sıralama farklılığına da açıklık getiren müellif, ülkemizde “Arapça biliyorum” diyen pek çok kimsenin Arapça hakkında yalnızca malumat sahibi olduğunu ifade etti.

 

İstanbul’daki farklı İmam Hatip Liselerinden öğretmen ve öğrencilerin yoğun bir katılımı ile gerçekleştirilen program, Hocamızın sunumlarının ardından katılımcıların sorularının cevaplandırılması ile sona erdi.

 

Program sonrasında Prof.Dr.Mehmet MAKSUDOĞLU, Akdem Yayınları standında okurları için kitaplarını da imzaladı.

 

Bizleri kırmayarak programımıza iştirak eden ve değerli söyleşilerini gerçekleştiren Prof.Dr.Mehmet MAKSUDOĞLU’na, Arapça öğrenimine gönül veren İmam Hatip Liselerimizdeki öğretmen ve öğrencilerimize, fuar boyunca yoğun çabalar sarf eden Akdem Yayınları çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz.

Benzeri çalışmalarda tüm Arapça sevenleri yeniden bizlerle birlikte görmekten mutluluk duyacağız...

BİZ SİZİ ARAYALIM
S: İleri Düzey Arapça Eğitimleriniz var mı ?...