FORMU DOLDURUN BİZ SİZİ ARAYALIM
FILL IN THE FORM, WE'LL CALL YOU
Formu doldurduktan sonra en az 24 saat içinde size geri dönüş sağlanacaktır. Return will be provided within 24 hours.
  • NC 1
  • Genel Arapça
  • İng Kampanya
  • Ürdün
  • Arapça Ekim
  • ing yeni üst
  • Arapça mütercim
  • Bayanlara özel ileri
  • özel ders
  • alteust

Haberler

Haberler

Akdemistanbul'da eğitimlerini sürdüren öğrencilerimize yönelik seminer ve söyleşi programlarımıza bir yenisi daha eklendi. Saliha Erdim Hanımefendinin sunumları ile zengin bir program daha gerçekleştirildi.

 

18 Mart 2015 tarihinde gerçekleştirilen program, Mısırlı kardeşimiz Tesnîm Hanımefendinin Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardı sıra programın gerçekleştirilmesine öncülük eden öğrencilerimizin hazırladığı "Biz Olmak İçin Ben Olmak" başlıklı sunumları izletildi. 

 

Arap Dili bölümü öğrencilerimizin hazırladığı "Adam Arıyorum!" başlıklı tiyatro gösterimi ile renklendirilen programda, Saliha Erdim Hanımefendi de "Benlikten Sıyrıl Birlikle Güçlen" konulu zengin sunumunu gerçekleştirdi. 

 

Bireylerin kendilerini gerçekleştirebilmeleri anlamında "ben" olmaları gerektiğinden yola çıkarak, sevginin değerini ve kendimizi sevmenin önemini vurgulayan Saliha Erdim, aile hayatımızda sıklıkla yaşanan yaygın problemleri masaya yatırdı. 

 

Hedeflerimize ulaşabilmemiz için başarılı olduğumuz alan ve branşları tespit etmemiz gerektiğine vurgu yapan Erdim, bireylerin kendi ihtiyaç ve eğilimlerinin tespit etmeleri gerekliliğine binaen severek çalışabilecekleri alanlarda faaliyet gösterebileceklerini açıkladı. 

 

Başarıya ulaşılan yolda, her gün güncel olarak "Bugün Rabbim için ne yapmalıyım?" sorusuna cevaplar aranarak yola çıkılması gerektiğini belirten Erdim, ayrıca arkadaşlık ilişkilerimizin de bu sorudan bağımsız olarak inşa edildiğinde yaşanabilecek sorunlara örnekler verdi. Dünya hayatının arkadaşlarımız ve değer vermediğimiz insanlar olmadığı takdirde cehenneme dönüştüğünü açıklayan yazar, gelecek nesillere arkadaşlık yapabilecek insanların ortaya çıkabilmesi adına insan yetiştirmenin önemine vurgu yaptı. 

 

İnsanların ilgi duydukları alanda kendilerini yetiştirmeleri gerektiğini belirten yazar, her bireyin el becerileri ve yeteneklerini keşfedebileceği imkanlara daima yakın olduğunu vurguladı. 

 

Zeka nimetinin sürekli geliştirilebilir olmasından yola çıkarak bireylerin birikimlerini sürekli geliştirebileceklerini belirten Erdim, “İyi bir insan olabilmek için neler yapmamız gerekir?” sorusuna cevaplar aranarak kendimizi de zekamızı da çevremizi de geliştirebileceğimizi açıkladı.

 

Zengin içerikli sunumun ardından söyleşiye geçilerek öğrenci ve misafirlerimizin Saliha Erdim Hanımefendiye sordukları sorularla renklenen program, Grup Nevbahar’ın ezgileri ile sona erdi.

 

Programımıza katılımı ve kapsamlı sunumlarından ötürü Saliha Erdim’e, ayrıca programın gerçekleştirilmesine öncülük eden değerli öğrencilerimize AKDEMİSTANBUL olarak teşekkür ediyoruz.

BİZ SİZİ ARAYALIM
S: Özel Akdem Yabancı Dil Eğitim Merkezi nasıl...