FORMU DOLDURUN BİZ SİZİ ARAYALIM
FILL IN THE FORM, WE'LL CALL YOU
Formu doldurduktan sonra en az 24 saat içinde size geri dönüş sağlanacaktır. Return will be provided within 24 hours.
  • YDS Üst
  • yks üst
  • YDS Nurettin
  • Genel İngilizce
  • ar post
  • ing post
  • Ürdün
  • Arapça Ekim
  • Arapça mütercim
  • Bayanlara özel ileri
  • özel ders
  • alteust

Arapça Projeleri

Arapça Öğretimini Geliştirme Projeleri

Akademi Derneği’nin Türkiye genelinde Arapçanın etkin bir şekilde öğretilmesi için yürütmüş olduğu bir dizi proje bulunmaktadır. Kar amacı gütmeyen ve sadece tematik sivil bir dil derneği olarak hizmet etme hedefi ile yola çıkan Akademi Lisan Derneği’nin Arapça öğretimini geliştirme adına yürütmüş olduğu çalışmalar şu şekildedir:

Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği’nin proje ortağı olarak katı sunduğu İmam Hatip Okulları arası Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmaları Türkiye’de Arapça adına yapılan en büyük dil etkinliğidir.

Türkiye’de Arapça öğretimini geliştirmek, modern metotlarla Arapçayı sevdirerek öğretmek ve Arapçanın önemini kavratmak maksadıyla 2009 yılından bugüne dek gerçekleştirilen yarışmalara her yıl tüm Türkiye’den binlerce İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesinden, on binlerce öğrenci katılmaktadır. Yarışmalar Lise düzeyinde Bilgi Yarışması, Şiir Okuma, Metin Canlandırma, Münazara, Hat/Kaligrafi kategorilerinde, Ortaokul düzeyinde ise Şiir Okuma, Hikaye Canlandırma ve Çocuk Şarkıları kategorilerinde gerçekleştirilmektedir.

Yarışmalar www.arapcayarismalari.org.tr adresinden takip edilmektedir.

Akademi Lisan Derneği olarak her yıl Katar’da düzenlenen Arapça Münazara yarışmalarında ülkemizi temsil edecek takımın belirlenmesi ve belirlenen takımların çalıştırılması konularında da hizmetlerimiz devam etmektedir. 

Daha fazlası için lütfen tıklayınız.
İstanbul genelindeki İmam Hatip Ortaokulları ve İmam Hatip Liselerinde Arapça derslerine girmekte olan öğretmenlerin Arapça derslerindeki eğitim kalitesini daha üst seviyelere taşıyabilmek için öğretmenlere sunduğumuz hizmet içi Arapça pratik eğitimlerimiz 2009 yılından beri aralıksız devam etmektedir. Öğretmenlerin Arapça konuşma becerilerine katkı sunmak adına ücretsiz olarak İstanbul’da farklı mekanlarda her yıl 90 saat olarak uygulanan eğitimlere bu güne kadar yüzlerce Arapça öğretmeni iştirak etmiştir.

Daha fazlası için lütfen tıklayınız.
Arapça öğretmenlerinin daha nitelikli bir dil dersi sunabilmesi için Akdemistanbul bünyesinde Arapça öğretmenlerine yönelik Arapça Öğretim Metotları seminerleri verilmektedir. Güz döneminde ayda bir, yaz döneminde ise yoğunlaştırılmış olarak sunulan seminerlerde Arapça öğretim becerilerine yönelik alanın uzman hocaları uygulamalı seminerler sunmaktadır.

Akademi Lisan Derneği olarak Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Arapça öğretmenlerine yönelik düzenlenen hizmet içi eğitim programlarına da katkı sağlanmakta, her yıl yaz döeneminde öğretmenlere tematik öğretim metotları seminerleri sunulmaktadır.

Her sene yaz aylarında Arapça öğretmen adaylarına yönelik olarak yoğunlaştırılmış “Arapça Öğretim Teknikleri” seminerleri sunan Akademi Lisan Derneği, bu seminerlerde başarılı olan hoca adaylarına belli yerlerde staj yapma ve geleceğin kaliteli bir Arapça öğretmeni olma imkânlarını da sunmaktadır.
Türkiye’de ve dünyada Arapça öğretimi alanındaki gelişmeleri akademik bir düzeyde ele almak amacıyla Akademi Lisan Derneği’nin farklı kurumlarla ortaklaşa düzenlemiş olduğu Arapça Öğretimini Geliştirme Sempozyumunun Arapça öğretiminin akademisyenler ve saha uygulayıcılarını buluşturduğu geniş bir platform özelliği taşımaktadır.

İlki Aralık 2011 tarihinde İstanbul’da düzenlenen Arapça Öğretimini Geliştirme Sempozyumunda “İmam Hatip Liselerinde Arapça Öğretimi” konusu masaya yatırılmış, sempzoyum sonuç bildirgesi beş yıllık süre içinde Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Arapça eğitim öğretimi açısından bir yol haritası şeklinde sahada gerek müfredatlar, öğretim modelleri ve gerekse dil etkinliklerinde aktif olarak uygulanmıştır.

Arapça Öğretimini Geliştirme Sempozyumu’nun 2.sinde ise “Türkiye’de Hazırlık Programlarında Arapça Öğretimi – Mevcut Durum ve Geliştirme Yöntemleri – konu olarak alınmıştır. 16-18 Aralık 2016 tarihlerinde İstanbul’da yapılan ikinci sempozyumda İlahiyat Fakülteleri, Arap Dili ve Edebiyatı, Arapça Öğretmenliği ve Arapça Mütercim Tercümanlık bölümleri ile İmam Hatip Liseleri Arapça Proje Okulları’ndaki Arapça Hazırlık sınıflarında Arapça öğretiminin farklı boyutları ele alınmıştır.

www.arapcasempozyumu.org  
Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi genel Müdürlüğü tarafından bünyesinde bir yıllık Arapça hazırlık sınıfı uygulayan okullar ile farklı yabancı dilleri hazırlık sınıfında okutan İmam Hatip Liseleri’nin kinci yabancı dil olarak Arapçayı uygulayan okullara Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği tarafından katkı sunulmaktadır.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile yapılan protokol gereği ihtiyaç duyulması ve talep edilmesi durumlarında okullara yabancı öğretmenlerin seçilmesi, okullar arası ortak Arapça zümre toplantılarının koordinasyonuna destek verilmesi, dönem sonu ortak sınav uygulamalarının yapılandırılması, saha ziyaretleri ve zümre çalışmaları, okulların materyal ihtiyaçlarına destek olunması Akademi Lisan Derneği’nin okullarımıza sunmuş olduğu katkılardır.
 
2012 yılında İstanbul Kalkınma Ajansına sunulan “Ortadoğunun Tedavi Merkezi İstanbul, Sağlık Turizminde İhtiyaç Duyulan Hizmet Personelinin Yetiştirilmesi” projesini başarıyla tamamlayan Akademi Lisan Derneğimiz, proje kapsamında Sağlık Bakanlığının kamu ve özel sektör hastanelerinde Arapça tercüman olarak çalışacak 100 kişinin 480 saatlik İleri Düzey Sağlık Arapçası eğitimlerinin verilmesini tamamlamıştır. Aynı proje kapsamında 500 sağlık çalışanına Arap ülkelerinden gelen hastalar ile temel düzeyde Arapça konuşabilmeleri için 30 saatlik Temel Sağlık Arapçası eğitimleri verilmiştir.

Kalkınma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı dışında Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Temel Öğretim Genel Müdürlüğü ve Talim Terbiye Kurulu Başkanlığının Arapça müfredatları ile ilgili yapmış olduğu toplantılarda derneğimiz uzmanları danışmanlık hizmetleri sunmuşlardır.
Arapça eğitim öğretimi ile ilgili Türkiye’de ve dünyada yaşanan gelişmeleri akademik bir düzlemde ele almak, alanının uzmanlarını bilimsel ortak bir platform üzerinde toplamak amacıyla 6 aylık uluslararası hakemli bir dergi çalışması olarak yayın hazırlıkları devam eden derginin Aralık 2017 yılında çıkarılması hedeflenmiştir. Oldukça geniş yelpazeden yazar, bilim kurulu ve hakem heyetine sahip olan derginin alanın sorunlarını Arapça, İngilizce ve Türkçe makalelerle ele alınması hedeflenmiştir.
Birleşmiş Milletler tarafından 18 Aralık 1973 tarihinde Arapçanın Birleşmiş Miletler Nezdinde resmi dil olarak ilanın yıl dönümü münasebetiyle UNESCO Yürütme Kurulunda, 08 Ekim 2012 tarihinde alınan üzerine “18 Aralık Dünya Arapça Günü” ilan edilmiştir.

2012 yılından itibaren Türkiye’de Dünya Arapça gününün kutlanması, 18 Aralık haftasında dil eğitimi üzerine etkinlikler düzenlenmesi, ülke genelinde konuyla ilgili yapılacak etkinliklere destek verilmesi amacıyla Akademi Lisan Derneği öncü bir rol oynamıştır.

Ortak Dilimiz Arapça sloganı ile Türkiye genelinde aktif kutlamaların düzenlenmesine öncülük eden kurumumuz bu alanda tematik bir dil derneği olarak ülke genelinde ses getiren programların yapılmasına öncülük etmiştir.
İstanbul’un ilk Arapça FM Bandı 94.5 MİSK FM’de cumartesi günleri kurumumuz arapça öğretmenlerinden Faysal Musa’nın hazırlayıp sunmuş olduğu Haydi Arapça’ya programı büyük ilgi görmektedir. Arapça öğrenenlerin ilgi ile takip ettikleri programda dinleyicilerin ücretsiz arapça kursu ve yayın elde etme imkanı bulunmaktadır. Programın hafta içi akşamları tekrarı yayınlanmaktadır.

 

BİZ SİZİ ARAYALIM
S: Akdemistanbul nasıl bir kurumdur?...